2013. december 17., kedd

Év végi összegzés

Sajnos ismét csak elmaradtak a bejegyzések az utóbbi időben. Ez már csak így van, hogy mindig az ember hobbija szorul a háttérbe a munka, család és minden egyéb intézni való mellett. No de most lássunk néhány apróságot, amikre mégis szakítottam egy kis időt... :)

Először is, óvva intenék mindenkit: ne menjetek a Pinterest közelébe... súlyosan addiktív! :D Persze remek ötleteket és inspirációt gyűjthet onnan az ember lánya. Ott találtam például az alábbihoz hasonló, selyem szalagból készült rózsát is, és gondoltam, én is megpróbálkozom az elkészítésével. Hajba való dísz lett belőle, a hátuljára egy csatot varrtam, így már csak egy csinos konty kell hozzá. A szép, vintage gombot egy régiségboltban szereztem, így tökéletesen egyedi darab lett a végeredmény. Gyors sikerélmény, kevés hozzávalóból. Az utóbbi idők ideális, kreatív projektje.A következő gyűrűt azért készítettem, mert láttam egy hasonló mintát az egyik orosz gyöngyfűzőnél. Kérlek, ne kövezzetek meg, de nem tudom az oldal címét, és visszakeresni sem tudnám, mert nem beszélek oroszul (a cirill betűkkel sem vagyok jóban).  Na, és ami még hozzátartozik a történethez, hogy régóta itt pihentek már a SuperDuok és Twin gyöngyök a tároló dobozkáimban. Rossz szokásom, hogy eldobom a gyöngyök zacskóit, így később nehezebb visszakeresni a pontos típusukat, számukat. Így történt ez most is, és nem tudtam már utólag, hogy melyik volt a Twin és melyik a Superduo. Tény viszont, hogy az egyik fajta egyenlőtlenebb, mint a másik, nem jönnek ki olyan szépen a minták és a lyukak sincsenek minden esetben rendesen kifúrva. Így el is ment a kedvem egy időre ezektől a kétlyukú újdonságoktól. Aztán egyik nap betértem az egyik kedvenc gyöngyös boltomba, és találtam egy olyan szép színt ebből a fajtából, hogy nem tudtam ott hagyni. Jó döntésnek bizonyult, mert szép, egyenletesek a szemek és a minta is rögtön összeállt. Saját kútfőből fűztem, először nagyobb medálnak akartam, aztán olyan szépen "beszűkült" fűzés közben, hogy szinte már kívánta maga alá a gyűrűalapot. Készült mellé aztán nyaklánc és karkötő is, de mire sorra kerültek volna a fotózáskor, elbújt a napocska, így azokat később mutatom majd meg! (Annyira imádom ezt az opálos, menta Swarovski rivolit a közepén!)


Az utolsó, amit ma meg szeretnék mutatni, szintén saját minta alapján készült. Akkor szeretek igazán fűzni, amikor egy fárasztó nap végén leülök, előpakolhatom az összes dobozkámat, minden a kezem ügyére esik és csak fűzök, ahogy épp alakul. Ez lett a végeredménye az egyik ilyen maratoni fűzésemnek is (többek között). Ezzel együtt készült még három másik medál is, amiket még szintén nem sikerült lefotóznom. Ennek az egyetlen hátránya az, hogy ha napokig vallatnának, akkor sem tudnám ugyanezt még egyszer, ugyanígy megfűzni - de talán nem is akarnám.