2012. október 2., kedd

Halloweenra hangolva

Amerikában már lázasan készülődnek az emberek erre az érdekes ünnepre, amikor is beöltöznek mindenféle ijesztő kosztümökbe kicsik és nagyok, cukorkát kéregetnek, no és persze a sütőtök is nagy szerepet kap mind az ételek soraiban, mind a dekorációban.
Lassan hazánkban is felüti a fejét ez a szokás, ami - bár eddig itt nem volt hagyománya - szinte divattá válik. Arról, hogy ez rossz vagy jó, most nem nyitnék vitát, mert oldalakon keresztül boncolgathatnám az ellen és mellette szóló érveket... Az viszont biztos, hogy a jópofa (és ízléses) dekorációk vidámmá és színesebbé tehetik ezt az időszakot (és még a sütőtök krémleves is finom! :D )

Bevallom őszintén, nálam ez az egyetlen időszak, amikor előkerül a narancssárga, mint szín. Valahogy ezt az árnyalatot mindig elkerülöm, ha csak egy mód van rá, nem is tudom miért... Sem a ruhatáramban, sem az ékszereim között nem szerepel, valahogy nem az én világom. De ilyenkor nem tudok ellenállni a szépen faragott töklámpásoknak és egyéb kézművességgel készült dekorációknak. Úgyhogy nagy levegőt vettem és bevásároltam mindenféle alapanyagot ebben a (számkivetett) színben. Készültek érdekes kabosonok FIMO-ból, amiket be tudok majd foglalni, továbbá vettem delica gyöngyöket, kását, csiszoltakat, ásványt és még sújtás zsinórt is (nanáhogy! :D ) 

Elsőként azonban nem tudtam ellenállni a gondolatnak... és készítettem néhány (irtó cuki) kis tököcskét :) A kicsik alig 2cm magasak (a kis indákkal együtt), a nagyobbak pedig ~4 cm-esek. 
Fülbevaló, medál egyaránt készülhet belőlük, de akár őszi ajtódíszre, koszorúra vagy egyéb dekorációs célra is felhasználhatók. Megvásárolhatók Meska boltomban! (Azóta elkelt már, de érdemes benézni boltomba, más finomság is vár rátok! :) )Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményed te is!