2012. szeptember 11., kedd

Lótusz karkötőm mintája

Először is, szeretném leszögezni, hogy elismerésem mindenkinek, aki mintákat készít, akármilyen formában! Hihetetlenül sok munka van vele akár mintatervezővel készül, akár fotózni kell minden egyes lépést. Vannak előnyei és hátrányai is mindkét módszernek, amikre most nem térnék ki, viszont én jobban kedvelem a fotós verziót, mivel ott minden egyértelmű, jó esetben még leírásra sincs szükség, és könnyebb (számomra legalábbis...) értelmezni az ismerős elemeket, gyöngyöket, technikákat, mint a "rajzolt" verziót. Ki szeretném próbálni mindkét módszert majd (következő mintámhoz már találtam is egy nagyszerű kis programot!). Most viszont lássuk a korábban készült, Spike-gyöngyös Lótuszvirágom mintáját. Ezt haladóknak ajánlom, akiknek már ismerős a peyote technika, a befoglalás, egy-egy elem összefűzése, stb.
Szöveget nem írtam hozzá, viszont azt hiszem, a képek magukért beszélnek :) De ha bárhol elakadtál, írj és amint tudok, válaszolok! :)

Hozzávalók:
11/0-ás delica
15/0-ás kása
9/0-ás kása
Miyuki Drop vagy Magatama 
28 db 4mm-es csiszolt
4 db 8mm-es ásványgolyó (vagy tekla, csiszolt) az összefűzéshez
4 db 8mm-es tüskegyöngy
kapocs (én 2 lyukú csőkapcsot használtam) 
szerelőkarikák
damil / Fireline

Kezdés: 14 szem delicával körbefoglaljuk a tüskegyöngyöt, majd innen dolgozunk tovább. (Kattints a képre a nagyobb méretért!)
Kérlek, ha megfűzted a mintád és nyilvánosan is közzéteszed, tisztelj meg azzal, hogy megjelölsz forrásként egy linkkel! Köszönöm!
2 megjegyzés:

Mondd el a véleményed te is!