2012. augusztus 2., csütörtök

Bogyó minta

Rengeteg bogyómintával kísérleteztem az évek során. Próbáltam mindenféle gyönggyel, különböző golyómérettel, mintásan, színesen, Swarovskival, csiszolttal, kásával, delicával, egyszóval mindennel, ami a kezem ügyébe akadt. A gyöngyből készült bogyó volt az első nagy szerelmem... Ezért kezdtem el ékszereket készíteni a legelején. Csodáltam mások munkáit, hálás voltam az ingyenes mintákért, de sokáig mégse sikerült úgy megfűznöm egy bogyót, ahogy azt kell... Aztán ahogy teltek az évek belejöttem a dologba, sokféle saját és más minták alapján fűzött gömböcskével büszkélkedhetek :) (a képen: BB Lixa, Galaxy, Kreatív vagyok gyöngybogyója átalakítva)

És most szeretnék segíteni az olyan kezdőknek, amilyen én voltam. Azt azonban tudni kell, hogy nincs "tuti" módszer a bogyózásra. Az, hogy sikerüljön, sok türelmet és apró változtatásokat igényel, mivel az erre alkalmas fa golyók mérete változó, a kása és delica gyöngyök sem mindig tökéletesen egyformák... Nemrég viszont kikísérleteztem egy mintát, ami "biztonságosabb", mint a többi. Ha van a golyók közt 1-2 mm eltérés, attól még ugyanolyan jól működik.

Igen, tudom, nagyon szájbarágós lesz... de én nagyon örültem volna annak idején egy ilyen részletes és "lebutított" mintának :)

Kérlek, ha megfűzöd a mintát és kirakod a végeredményt a saját blogodra, oldalara, írd oda (egy linkkel), hogy tőlem származik a minta! Köszönöm szépen! :)

Tipp: mikor elkezdünk fűzni, mindig hagyjunk a cérna végéből egy kb. 10 cm-es véget, hogy el tudjuk dolgozni a végén (sokszor még abban is segít, hogy azzal tartsuk meg / húzzuk feszesebbre a munkánkat!)

Kattints a képekre a nagyobb méretért!3 megjegyzés:

  1. Köszönöm a mintát ,nem vagyok egy nagy bogyó bűvölő de ez tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) És nagyon szívesen! :)

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam a mintát és nagyon szuper. Köszönöm! Egyéb méretekre nincs ilyen jó mintád? - Barbi

    VálaszTörlés

Mondd el a véleményed te is!