2012. június 12., kedd

Bolhapiacon jártam, kincseket találtam!

Jó pár hónapja már, hogy férjecskémmel kimentünk a bolhapiacra. Pont előtte nézegettem csodás Steampunk alkotásokat, amik nagyon beindították a fantáziám... Úgyhogy mikor a piacon megláttam a régi órákat, rögtön lecsaptam rájuk... Itthon azonnal szétszedtem mindet és most már csak arra várnak, hogy újjászülethessenek ékszerként!


 Lenyűgözőek ezek az apró kis fogaskerekek.. Még arra is gondoltam, hogy FIMO ékszerekhez is felhasználható lenne... (FIMO-ról később... már jó pár medál elkészült, bár ezek még csak kísérleti darabok :D )
 Ez az óraszerkezet a kedvencem! Egy bőr karperecre álmodni se lehetne szebb kabosont!
Ez pedig csupán a hátlapja az egyik órának, de nagyon magával ragadott... Mikor kibontottam és kivettem belőle az óraszerkezetet, meglepetten tapasztaltam, hogy valamit belekarcoltak a fém hátlap belsejébe. Vajon az órásmester karcolhatta bele, vagy a viselője? És mit akarnak jelenteni a számok és betűk? Látszólag semmi összefüggés nem fedezhető fel, az egyik talán egy dátum... Annyira imádom az ilyen régi, megfejthetetlen, titokzatos dolgokat... A múlt egy darabkáját tartom a kezemben és közben ezer meg ezer történet fut át az agyamon, hogy vajon mikor, miért, hol és hogyan történhettek a dolgok, amik miatt ez az írás belekerült az óra hátlapjába... 
No, megint elkapott a filozofikus hangulat :) Jobban teszem, ha visszatérek a gyöngyökhöz! Hamarosan friss, ropogós újdonságokkal jövök, és lesz egy kis meglepésem is ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményed te is!