2012. április 23., hétfő

How it's made?

Sokan kérdezik (vásárlók, gyöngyös társak, családtagok), hogy hogyan is készül el egy-egy ékszer? A "laikusok" azt szokták mondogatni, hogy "ezt olyan nehéz lehet megfűzni, hogy én neki sem mernék állni". Illetve sokan érdeklődnek, hogy használok-e valamilyen alátétet, vannak-e előkészületek, vagy csak úgy nekiesek és ahogy jön..? :) Most megmutatom, hogyan szoktam fűzni :) Az "alany" az új telefontokom. 
Sajnos ennek nagyon szomorú története van, mivel múlt héten elveszítettem a tokom... Rögtön venni akartam egy másikat, mert hát meztelenül mégse maradhat szegényke... :) De aztán úgy döntöttem, hogy inkább készítek egyet! És ha már megvan a tok, miért ne díszíteném ki egy kicsit... ;) Íme:


Először is, kitalálom, hogy milyen színekkel szeretnék dolgozni. Mikor ezt eldöntöttem, előszedek mindenféle gyöngyöt, amim csak van ebben a színben. Jelen esetben piros-feketére esett a választásom (ez az egyik kedvenc párosom!) 
Miután a színek és a formák is megvannak, elkezdek válogatni a színek, formák, méretek között. Mindig fűzőalátéten dolgozom, mert az elején jó párszor megjártam már, amikor szanaszét gurultak a gyöngyök... 

Azután szépen kiválogatom, ami kell, és a többit elteszem, hogy tiszta és rendezett legyen a munkafelület (szeretem szépen elrendezgetni az alapanyagokat, nem szeretem, ha össze-vissza keverednek a gyöngyök, mert egy idő után azt se tudom, hova kapjak...) A fűzéshez Fireline-t használok (imádom!) és 12-es fűzőtűt.
Et voilá! :) Az első kis befoglalt rivoli. Másnál nem láttam még a mintát, legalábbis nem emlékszem rá. Biztos megfűzte már valaki "kockára" a rivolit, de nekem meggyőződésem, hogy annyi mindent kitaláltak már az emberek, hogy körbeértünk és ugyanazt tudjuk már csak kitalálni elölről :-) 


És most lássuk a végeredményt:

UI: gondolkodom rajta, hogy angolul is közzétenném a cikkeimet... Vajon lenne rá igény? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményed te is!