2012. április 21., szombat

Horgoltjaim

Tyűha, megváltozott a blogger! :) Tegnap még minden a régi volt és most bumm... Az admin felület kezelhetőbb lett mondjuk, bár nehezen szokom meg az újításokat. :) 

Most, hogy túllendültem a meglepettségen, jöjjenek a "horgoltságok"! :) Néhány hete beszélgettem egy "kolleginával" és ő mondta, hogy nem sikerült még megtanulnia a gyöngyhorgolást, mert az olyan nehéz... Szöget ütött a fejembe a dolog... Eddig nem is igazán érdeklődtem a technika iránt, mivel valahogy mindig úgy képzeltem el, hogy olyan bumszli lenne, ha egy vastag, horgolt hurkát aggatnék a nyakamba vagy a karomra. Nos... nem is tévedhettem volna nagyobbat! 

Nosza, felütöttem a youtube-ot :) és rákerestem a dologra... Találtam is mindenféle oktató videót meg tutorialt, és az egyik különösen hasznos volt (ezer bocsánat, de már nincs meg a link, viszont elég beírni annyit, hogy "bead crochet" és rengeteg találatot kidob, valamelyik biztosan segít majd! :) ) 

Azonnal neki is álltam a horgolásnak, persze először bénáztam, kis esetlen lett a végeredmény, le is bontottam (úgy nézett ki, mint egy kis beteg hernyó :-D ). De a következő próbálkozásra már egész jól sikerült :) Először 9/0-ás kását használtam, mert az mégiscsak nagyobb és könnyebb vele bánni az elején. Aztán áttértem a 11/0-ásra. Most ki akarom próbálni delicával is... Annak még nem mertem eddig nekilátni. 

Annyira megtetszett ez a technika, hogy azóta se tudok leállni. Akárhol vagyok, mindig van a táskámban egy tekercs cérna egy kis gyönggyel, és ha akad pár szabad percem, rögtön előkapom és nekiállok :) Férjecske mindig mosolyog rajtam :) 

Szóval, íme!


2 megjegyzés:

Mondd el a véleményed te is!