2010. augusztus 3., kedd

Tilos a piros?

... vagy inkább vörös és fekete, de az biztos, hogy ez a legszédítőbb színkombináció. A rossz kislányok és femme fatal-ok kedvenc kiegészítőit próbáltam meg elképzelni és gyöngyökkel formába önteni. Sokféle ékszer készült, ezek közül még csak néhányat fotóztam le, nem tudni ugyanis, mikor csap le rájuk valaki a családból, barátok közül.

A karkötő mintájáért köszönet a Kreatív vagyok-nak!
A nyaklánc medálja - klasszikus csiszolt gyöngyös bogyó - egy bőrszálon lóg, amit először elég vad kombinációnak tartottam, de utólag nem bántam meg. Jól mennek az apró, törékeny kis gyöngyök a durvább bőrszálhoz (figyelem, csak vagány csajoknak ajánlott! ;) )Az arany-fekete fülbevaló napokig készült... valahogy mindig félbehagytam, aztán újra nekikezdtem. Szeretek dróttal és láncokkal dolgozni, de néha jólesik a pihenés, már csak azért is, mert a fogók és szerelőpálcák felsérthetik az ember kezét (emlékszem még az első ékszerekre, amik így készültek... másnap tele voltak az ujjaim karcolásokkal).


És végül feltettem még egy kulcstartót. Igaz, kevésbé szolid, de tuti, hogy megtalálod a ráfűzött kulcsot :) Egyébként nem annyira nagy, a gömb kb. 3-4 cm, a láncok sem túl hosszúak.


Remélem a hétvégén lesz egy kis időm a Balatonon, hogy végre elkészíthessem a mintákat és leírásokat is néhány ékszerhez. Olyan jó volt rábukkanni a különböző mintákra, amiket gyakoroltam eddig, szeretnék én is felrakni néhány saját ötletet, hátha másoknak segít :) Szép napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mondd el a véleményed te is!